Dim sum!
Idag har jag gjort en något märklig upptäckt. Det är ungefär som om man skulle upptäcka, vid 24 års ålder, att man är adopterad. Jag har nämligen fått veta att jag kanske är kines/guling/risplockare.

Jag kikade in sveriges största lärocentrum, Flashback.org, imorse för att bli lite mer upplyst om hur världen ser ut där hemma för tillfället. Där hittade jag en intressant "tråd" om finnar och deras utseende.

En person vid namn 'kortnamn' bestämde sig kl 04.18 natten till lördag för att skapa ett ämne där han menar att han kan spotta en finne på flera mils avstånd, nästan. Precis sånt som man brukar göra en sömnlös fredagnatt. En kille som heter 'Musse.Chill' håller med 'kortnamn' och meddelade att han "skrämmande ofta kan sortera ut finnar från mängden" på grund av att dem är blek och "hyggligt spetsiga".

Den livserfarne och världsvane 'backsilver' tycker dock att de förstnämndas utspel är fullständigt befängda. "Hehe,snacka om okunniga valpar som tror sig veta!", säger han och avslutar med en gul pacman-liknande gubbe som smäller sig själv i pannan för att förstärka att ynglingarna som kommit med de första kommentarerna är heeeelt JÄvla (med betoning på JÄ) sjuka i huvudet.

Härnäst kommer 'Curator', som valt att internationalisera ordet kurator, alternativt arbetar som vaktmästare eftersom det är det ordet betyder på engelska. 'Curator' säger att, "finska språket är ju egentligen inget indoeuropeiskt språk, utan finskt-ugriskt. Detta vill säga att finnar egentligen är detsamma som ungrare". Inget konstigt där egentligen, detta visste jag redan. Förutom det nya faktum att finnar och ungrare är exakt samma sak...

Däremot är nästa mening från 'Curator' något chockframkallande: "...och med det följer vissa asiatiska drag, ofta över ögonen".

Samme 'Curator' berättar sedan en anekdot om en ungersk bartender han kände, som för övrigt tydligen var notorisk sexmissbrukare vilket vaktmästaren fann viktigt att påpeka. "Faktum var att man tydligt kunde se vaga 'kinesiska' drag i den där ungerska bartenderns ansikte", berättade han.

Kinesiska drag!

Nu är det som såhär, att som många redan är medvetna om, att jag är till hälften ungersk. Min mamma kommer från landet som Flashback nu har dömt som asiatiskt. Och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det här. Ska jag börja plugga mandarin istället för att äta mandariner? Ska jag ge upp mina journalistambitioner och följa mitt kall och börjar jobba i en skosnörefabrik i utkanterna av Hong Kong? Ska jag köpa en riskokare?

Å andra sidan, jag gillar knappt ris. Min mamma äter inte hund och mina morföräldrar har aldrig arbetat för Nike. Så jag tror nog att jag behåller mitt europeiska ursprung ett tag till...

Det här är för övrigt Ferenc Puskás, världens främste ungrare någonsin (ett par år till i alla fall) och tillika en tvättäkta Real Madrid-legendar. Han borde vara avbildad på Ungerns flagga. Inte ser han kinesisk ut?

 

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0