The UC!
Idag blev jag officiellt klar med min näst sista termin på universitetet efter att ha lämnat in höstterminens sista uppgift. På måndag börjar min sista termin på universitetet. Sedan är jag klar. Färdig. Vuxen.

När man lämnar in uppgifter på min skola måste man skriva ut ett 'cover sheet' där det står massa information om vilken kurs det handlar om och en enorm streckkod för registrering och så vidare. När man skrivit ut den och sina x antal sidor arbete häftar man ihop dem och går till 'the Undergraduate Centre'.

'The Undergraduate Centre' är ungefär som skoluppgifternas egen nattklubb.
Den är inte särskilt exklusiv för vilket patrask till uppgift som helst kommer in, det är först efter att lite folk på insidan granskat och satt betyg på uppgiften som den får veta om den är tillräckligt cool eller inte. De uppgifter jag har avlat fram har varit ganska coola för det mesta, och en hel del har fått tillgång till VAP-rummet (Very A-grade Project).

Utanför 'the Undergraduate Centre', även känt som 'the UC' för VAP-uppgifterna, ringlar en liten kö.
Men det är inte lika uppstyrt som downtown, utan 'the undergraduate centre' är lite mer underground. Det finns inga dörrvakter, bara ett antal planscher uppsatta med regler - "No chewing gum, no paperclips, no white ink" till exempel. Klarar uppgiften dessa regler släpps den in, den inkasserar en fräsig stämpel av en låtsasflirtande arbetare som är ute efter dricks och kan börja avancera mot de olika rummen och dansgolven.

Vilket rum uppgiften får festa i avgörs av streckkoden på 'cover sheet:et' den har iklätt sig i, allt för att separera olika samhällsgrupper så gått det går. De stekiga journalistikuppgifter festar i en låda, ekonominördarna festar i en annan och längst in i ett hörn sitter Carribean Cultures-uppgifterna och röker ganja i någon konstig rottinglåda.

Det är oftast ingen tvekan om vilka som äger stället (läs: journalistikkungarna), men ibland blir det tjafs. Det beror oftast på att någon har klätt på sin ett 'cover sheet' från fel garderob, eller på att någon uppgift försökt komma in flera dagar efter att den skrivit upp sig på listan.

Men annars är det världens ös inne på 'the UC'. Uppgifterna festar loss non-stop i uppåt en och en halv månad innan de fått veta sin slutliga coolhetsgrad och kan återvända till boningen efter lite fyllekäk, kanske med ett hemsläp om någon "råkar" få med sig en extrauppgift. 'Cover sheet:et' skalas ofta av rejält snabbt i sådana fall och så får uppgifterna ligga tätt intill varandra i någon slags trång sovsäck som en person bär på ryggen.

Men så länge uppgiften anses som häftig brukar inte det vara några bekymmer.

Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Jag tycker att du har en riktigt nice blogg! Har du lust så slå även ett öga på min :).

2011-07-20 @ 05:32:39
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0