Spoiler!
Igår tittade jag på film. Machete. Det var den sämsta film jag sett sedan Vantage Point, Cloverfield och de första och enda 22 minuterna av Sagan om Ringen jag någonsin kommer att se. Den var ju totalt meningslös och erbjöd inte något som helst försök till att vara en vettig och seriös film - för att inte tala om alla uppenbara misstag som genomsyrade detta skådespel som inte kan beskrivas som annat än craptastic.

Det finns ett tv-program på BBC Three som heter Great Movie Mistakes. De skulle kunna göra en hel säsong baserad på Machete. De skulle kunna byta namn på programmet till Great Machete Mistakes om de skulle vilja.

Machete handlar om den där långhårige, ärrige och rätt farliga herren som alltid spelar allmänt loco i usla filmer som alltid "goes straight to DVD", och även i Spy Kids (där han för övrigt också spelar Machete, vilket betyder att filmen Machete alltså är en spin-off på Spy Kids).


I början av filmen, ganska strax efter att Machete lyckats ta sig ur ett brinnande hus, hamnar han i USA och jobbar lite illegalt som trädgårdsmästare. Det är ju tydligen så mexikaner gör. En dag kommer den här herren, med en mörk, raspig röst, en välpolerad panna och en kaxig frisyr för att plocka upp Machete för ett jobb.


Herren kör en ganska rutten Mercedes, kanske för att han vill passa in i omgivningen.


Men ungefär två sekunder senare, när Mach (jag kallar honom Mach, det känns som om vi kommit varandra nära) har hoppat in i åket och de kört iväg, så är bilen plötsligt sprillans färsk, med nybilsdoft och allt.


Kanke stannade de på Statoil för en Guldtvätt med gratis avfettning vilket gjorde markant skillnad?
Kanske körde han runt med ett sånt här överdrag som gjorde att bilen såg ut att vara av annan modell?

Sedan får vi åka med inne i bilen, och ojsan, där sitter minsann getabocksskägget återigen i den gamla bilen. Kolla bara på nackstödet, sådant fult nackstöd får man inte i en ny Merca inte.Fast när Mach och herren är framme vid herrens kontor är det en ny bil som gäller igen.


Och lite, lite senare, när mannen med den välfönade frisyren gör knarkrazzia hos sig själv, dödar sju pers, lyfter ut sin dotter Lindsay Lohan och med en handflata i pannan vänligt men bestämt placerar henne på passagerarsidan, så är det återigen den nya, färska bilen bilen vi får se.Och Lindsay, hon sitter inte i nån gammal 80-tals-Merca hon inte. Hon får sitta i den nya bilen, förmodligen efter att ha hotat lämna hela inspelningen annars eller kanske genom att sittstrejka på motorhuven när regissören kommit rullande med den gamla skräpbilen.


Och lite senare är det dags för fler misstag. Robert De Niros...


...karraktär ska dödas - eller ännu värre, skjutas - och det är Machete som ska göra det. Här står han redo på ett tak med en puffra av hyfsad storlek för att döda ihjäl politiker-De Niro som står och berättar skämt på en scen.


Men Mach hinner inte sätta nådastöten i De Niro. För på ett annat litet tak står nämligen han-som-har-två-olika-bilar-i-en-killens undersåte, Mannen Med De För Stora Byxorna Som Även Spelar Eli Thomson i Boardwalk Empire, och lossar sin egen bössa, rakt i Machetes bröst/axel.


Splash! säger det, och blod hamnar både här och där.


Machete springer ner för trappan och nog blöder han allt.


Men när han sedan kommer ut på nästa tak, efter att ha stött på patrull både en och två gånger, så ser det ju helt otroligt städat ut. Inget blod, inga skotthål, inga rörlighetssvårigheter. Alla saker åtminstone jag skulle räkna med att uppleva om jag blivit pepprad i bröstet/axeln med en redig älgstudsare.


Och såhär fortsätter det genom filmen. Till exempel skjuts en brud i ögat men återuppstår senare tack vare två trevliga sjuksköterskor med väldigt korta, vita rockar.

Och så har vi det kanske största felet i hela filmen. Jessica Alba står och duschar och hon glömmer helt och hållet hur felaktigt hon placerar armen, och regissören gör ingenting åt det. Pinsamt är ordet. Pinsamt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0