Bird is the word!
Jag tänkte att i lite brist på annat så ska jag bjuda er på en liten lista såhär på torsdagskvisten. När jag gick och handlade käk förut så tog jag en sväng förbi parken, och det var ungefär som att gå i läskiga huset eller liknande - birds erverywhere. Så här kommer en lista från ett till sju på världens äckligaste fåglar (tjatigt med fågeltjat, jag vet, men vi måste få det här överstökat och det är ju inte direkt som att jag kan tappa läsare så vi kör):

1. Kanadagäss[Canada-yes].
Sanslöst läskiga. Dessa strutsar är inte rädda för något. Möjligtvis, och lite bisarrt nog, vatten. Dem står där på kanten av bassängen och kliar sig i stjärten och väntar bara. Sen om det går förbi en fräsig gås-donna kanske de slänger sig i för att impa, men det flyger upp lika snabbt. Men om någon däremot går emot dem med en hagelbrakare så rör dem inte en fena (bokstavligt talat). Använder dessutom allt från pooler till golfbanor som sina privata pottor.

2. Påfåglar[On birds]. Det var ju tack vare dem det började: fågelskräcken. Någon på Parken Zoo i Eskilstuna tyckte tydligen att det var en smidig idé att låta dessa monster springa fria och släpa upp hundbajs och diverse matrester från marken istället för att sitta bakom lås och bom, och utan övervakare och fotbojor dessutom. Det fick ju vi andra betala för genom men för livet. Tack Parken Zoo. Hade vart solklar etta om jag hade hängt på Zoo oftare, men det går ju tyvärr inte nuförtiden...

3. Svanar[Lennart och Gunde].
Samma sak som med Kanadagäss, ganska orädda, men framförallt fullständigt skogstokiga. Man kan ju tycka att ett par snabba svingar med en kajakpaddel borde lugna ner någon, men inte svanar inte. Nej, nej, de ska börja tjafsa emot och jaga iväg folk som fridfullt är ute på kanotfärd med familjen på husvagnssemestern i Tibro anno -92. Verkar dessutom ha stora rasistbekymmer i stammen då svarta svanar är i ganska stor minoritet och oftast tvingas hålla sig på sin egen kant längst ut på t-banelinjen(läs vassen).

4. Duvor[Tvålfåglar]. Flygande råttor, levande komposter, djävular - kärt barn har många namn. Äter allt från snorloskor till avföring, gärna med lite cigarettfimpar och baksnus som extra krydda. Får ofta för sig att flyga väldigt, väldigt nära för att undersöka hur mycket makt de har över folk. Duvor är också ansiktet utåt för hur äcklig en fådelart kan se ut, och har inga som helst problem med att traska omkring på ett torg nära dig enbent och med halsen uppskuren av en navkapsel. Gör sig annars bäst som roadkill eller på kroppstempererade elledningar.

5. Måsar[Långt i från seagull(ig)].
Bajs, bajs bajs. Alla som har fått fågelbajs på sig har fått det från en mås. Har en tendens att tycka att den är bättre än dig då den ofta hånskrattar mot sin omgivning. Stämningsförstörare och självutnämnda party poopers, helt klart.

6. Skator[Skates].
Ser ut att ha extremt stora näbbar för sin storlek, och det är där hela rädslan finns. Det värsta scenatiot som skulle kunna utspela sig en vacker sommardag är att jag traskar omkring och njuter av solen - kanske till och med en glass - och så PANG! plötsligt har jag en jävla fågelnäbb i ögat. Att den är asätare gör väl inte saken bättre direkt. Hamnar en bit ner på listan då den inte är lika mycket "på plats" som duvor.

7. Ankor[Disneydags]. Fåglarnas svar på FC Barcelona. Har genom hyckleri på hög nivå lyckats få en gulligull-stämpel och därmed fått sympatier på de flesta håll, framförallt i media - främst genom filmer, serietidningsfigurer osv. Men skenet bedrar, bakom fasaden döljer sig giriga jävlar som metodiskt suger ur dig varenda liten slant. Har du tänkt på hur mycket pengar allt bröd du matat ankor med har kostat dig genom åren?

Sådär, vad skönt. Nu kan vi lugna ner oss igen.

Imorgon kommer pappa och mamma Kräm till London. Får se vad som händer då.

Signerat: Ben Evans

Kommentarer
Postat av: Jenny

Haha! Du borde gå på London Zoo, där är påfåglarna inburade, utom räckhåll, och faktiskt ganska fina. Så länge man ser dom på håll förståss :)

2010-05-21 @ 00:46:44
Postat av: Christian

haha aldrig i livet! Dem kommer känna av min rädsla och flyga över gallret och döda mig. Och fina är det sista ordet jag skulle använda för att beskriva dem :P

2010-05-21 @ 01:09:17
URL: http://erikssoonn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0