Gåshud!
Idag är det regn och rusk här i stan. 10 grader C rapporterar BBC. Och det känns ju sådär. Men det är första gången sen jag kom tillbaka från Stockholm som det är riktigt uselt väder. Jag har inte använt mitt paraply på jag vet inte hur länge. Kanske är det för att paraplyer...? paraplyn...? paraplys...? vi kör på paraplyer... Kanske är det för att paraplyer är väldigt töntiga och omacho, eller kanske är det för att solen värmer mycket mer om den slipper stånga sig igenom ett lager blommigt nylon.

Just nu ligger jag i sängen iförd enbart ett par färgglada jalingar och både fryser och är varm.
Det är någon slags fifty/fifty-känsla. Elementet är på högsta värme för att polarens dam som bor i huset har lite köldproblem; samtidigt ligger jag så nära fönstret att vänster sida av kroppen huttrar. Den är full av små, små gupp och kullar, sådana som man brukar få när det är lite köldslaget. Hade en pytteliten bil åkt på min vänsterkropp hade den fått en väldigt obekväm resa.

För det är ju så att mitt fönster läcker. Varje gång jag hör att killen som jobbar med att blåsa vind tar i för kung och fosterland så vet jag att det kommer påverka mig här inne. Bara sekunder efter att han blåst ut alla osynliga födelsedagstårtljus som sitter i träden så vet jag att det kommer börja blåsa här inne också. Fast bara på vänster sida. Höger är lugn. Höger är varm.

Det hela har både sina plus och sina minus. Det får nog konstateras att kylan är minus. Det blir ju så kallt nämligen. Men ett plus är att vattenflaskan som står på fönsterhyllan håller sig kall och smaklig. Mobilen lika så. Jag gillar att tro att mobilen håller mycket längre om det hålls nerkyld. Det är bättre för åldringen liksom, ungefär som med bröd. Min mobil kommer inte börja mögla i första taget inte.

Appropå bröd så har jag slutat köpa bröd här. Vitt formbröd är bara gott till en viss punkt liksom. Jag hade tänkt börja äta gröt istället, men när jag skulle premiäräta så sprängdes gröten och mikron blev tapetserad med havregryn. Inte äns redig gröt klarar de av att fixa här borta.

Så jag får ligga här, kall på vänster sida, varm på höger, och vara hungrig ett tag till antar jag. Men som tur är håller min mobil länge.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0