Burköppnare!
Var precis och införskaffade lite föda, och när jag klev ut genom mataffärsportarna såg jag en något underlig sak.
Precis framför mig gick en kvinna och när hon kom ut mötte hon en annan kvinna som hon tydligen kände. Det var "Nämen heeeeej! Guuud va kul att se DIG här! Det var sååå länge sen", och hela det kittet. Fast på engelska förstås.

Jättetrevlig och helt normalt, OM inte båda haft på sig Burka. Helt svartklädda från lilltånagel till nästipp var de. Bara ögonen syntes. Hur, hur, hur, HUR kände de igen varandra? De är ju inte så att de har namnskyltar eller visitkort på sig. Och nyanser av svart finns det ju inte heller så det räcker till alla.

Jag ser två alternativ. Antingen hälsar de på alla med Burka för att vara på den säkra sidan - med lite av den där vara-utomlands-och-träffa-någon-från-samma-land-och-därför-måste-man-prata-känslan - eller så chansar de bara och spelar med om det visar sig att de inte känner varandra. Hur de nu ska komma fram till att de inte känner varandra är en annan fråga i och med att de bara kan se varandras ögon och chansen att de har samma namn ändå måste ha rätt låga odds. Men det klurar vi på en annan dag tycker jag.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0