Högtidligt!
Nu får vi det här överstökat: Honor, grattis på eran speciella lilla dag! Internationell är den tydligen också. Åh gud så speciellt det måste kännas för er!

Fast särskilt internationell är den ju inte med tanke på att det bara verkar vara i Sverige som ni behöver en egen dag. Nej för här borta står kvinnorna och gör sitt jobb vid spisen, vedhuggarkubben och tvättmaskinen (allt konstigt nog i köket)  precis som vanligt och precis som det ska vara.

Och lika vanlig är då att fråga: när är det den "internationella"(svenska) mansdagen då? Och då kommer det en drös fyndiga feminister med hår under armarna och en halv dosa Ettan lössnus under läppen och säger: "alla andra dagar är ju era dagar, höhöhö".

Men nää, dra åt fan, för så är det ju inte. När jag hade flickvän senast gjorde jag allt för att varenda jävla dag skulle vara hennes dag. Jag behöver ingen egen dag. Men om det nu ska vara så att ni ska ha en egen dag så ska ju rätt bara vara rätt och jämnställt ska vara jämnställt så en manlig dag bör instiftas ögonabums. BUMS!

Och då kommer ju nästa problem.

Vad skulle man som man göra på denna heliga dag? Enbart prata i rapar? Spänna sig framför spegeln hela dagen? Småskratta varje gång en tjej rör något avlångt och hårt? Låta bli att läsa kartor och fråga om hjälp? Det kan nog bli ett riktigt brak-kalas det här, så jag tycker att vi bokar datum. Vad sägs om den 5 Augusti? Krockar varken med midsommar eller kräfskivan. Spikat? Spikat!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0