En kortis!
På måndag ska jag börja på praktik. Två veckor på Hampstead & Highgate Express står på tapeten. Ham & High även kallad. Engelsmännen verkar skita fullständigt i att ham betyder skinka och kastar in grisrumpor lite överallt. West Ham, East Ham, Dagenham, Lewisham, Tottenham, Ham & Cheese sandwich - ervery-fucking-where helt enkelt.

Hur som helst, det har uppstått ett problem. Eller inte ett problem, utan snarare ett hinder. Fast inte ett hinder heller, utan kanske mer utav en vägbula. Fast man kan nog mest kalla det en regel. För i tidningsbranschen jobbar man tydligen med klädkod. Smart/Casual är det som gäller. Det betyder stiligt, men ledigt, för dig som vaktar båsdörren. Med andra ord är det skjorta, allt annat än jeans, och finskor som gäller. Och till sist, det som verkligen är ett farthinder i Sunes Sommar-klass: man måste vara renrakad (i ansiktet F.Y.I, övrig kroppsbehåring har jag inte fått några riktlinjer för. Än.)

För er som inte vet om det så fungerar inte jag när jag är renrakad. Jag ser ut som en 11-åring när jag är hårbefriad. Mer behöver inte sägas. Jag funderar på att byta karriär, men efter nästan två år och ca £6,500 i skolavgifter är det nääästan försent.

Men. Jag behövde köpa ju nya finskor också så jag drog in till OS idag (fackspråk för Oxford St) och gjorde min grej. Med min grej menar jag att jag kom hem med ett par skor för mycket. Ett par att vara stilig i, och ett par att inte bry sig i. Kolla här om du ser någon likhet mellan dem:


Javisst! Skosnörena!
Jag har testat cirka 10 par skor idag - det blir 20 skor totalt - och alla var snörade på detta omänskligt fula tidigt-2000-tal-dokusåpadeltagare-med-plösen-utanpå-jeansen-sätt. Som tidigare mästerskoförsäljare, skoexpert, snörningsmaharadja och självutnämnd fotdonsorakel, så kan jag härmed konstatera att detta sätt att snöra skor är fullkomligt vidrigt, och det kan innebära slutet för alla snygga skor för alltid. Snörningen är en ypperst viktig del utav en sko, och den måste behandlas med respekt, inte som något jävla Flashback-forum där man kan uttrycka sin pretentiöshet och sitt nytänk för att "vi minsann har yttrandefrihet". En skos snörning är helig och ska så vara. Därmed kan vi också fastställa att skor utan snörning egentligen INTE är skor, utan felkonstruerade mockasiner...

När jag hade köpt mina skor så åkte jag ner för varuhusets rulltrappa för att bege mig mot utgången.
För att hitta utgången måste man hugga sig igenom en skog av parfym- och smink-kiosker, och nedan för eskalatorn stod en kvinna och erbjöd smakprov till trappåkarna. Vilken lukt vet jag inte, men jag var inge sugen på att bli nedsprayad.

Därför gjorde jag mitt bästa för att titta bort medan jag åkte ner. Jag ville undvika att bli fångad i hennes blick som agerade sprayoffer-radar. Kvinnan erbjöd ett ekipage uppdelat på kvinna och man, som vänligt nekade. Det gjorde nästa herre också. Och nästa. Eftersom jag inte heller ville ha gjorde jag mig beredd på att säga nej på ett bra sätt. Jag övade på vilket ansiktsuttryck som skulle säga "Näää, det är bra tack" så avvisande men ändå så uppmuntrande som möjligt. Jag funderade på om jag skulle mima "No, thank you" samtidigt. Jag övervägde om jag skulle använda handen också för att påpeka att mina intentioner inte var att ta emot något rakvatten, men kom fram till att det vore lite väl mycket.

Så var det dags tillslut. Jag anlände till destinationen, ändhållplatsen, botten av rulltrappan. Jag skulle precis utöva hela min "Näää, det är bra tack"-repertoar när jag upptäcker att kvinnan inte tänker erbjuda mig något smakprov. Vad är det för stil egentligen? Här har jag precis hostat upp 65 pund på ett par skor - numera omsnörade och fina - och jag blir inte ens frågad om jag vill bli sprayad. Som jag ser det finns det bara två förklaringar till detta: antingen fäste hon ögonen på mig i beundran direkt när jag klev på rulltrappan - det händer mest hela tiden - och råkade se att jag inte var smakprovsintresserad när jag genrepade Nej Tack-miner; eller så kände hon att jag redan luktade så gott att det var omöjligt att förbättra aromen min.

Jag tycker det var dåligt i alla fall och känner mig rätt lurad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0