Spy!
Jag har praktik för tillfället. Eller kanske inte just detta tillfälle, för att för tillfället är jag hemma i sängen. Men dagtid, då har jag praktik. På Skink & Höjd Expressen, aka Ham & High Express. Det är skoj. Imorgon kommer veckans upplaga av tidningen ut och förhoppningsvis finns mitt arbete med nånstans.

När man praktiserar på tidning lär man sig många saker.
Till exempel så lär man sig att det inte pratas särskilt mycket med rookies som dyker upp från ingenstans. Jag kan fortfarande bara namnen på hälften av folket jag jobbar med. Men de erbjuder mycket te och det är ju trevligt.

Sen lär man sig också att som journalist har man en alldeles utmärkt ursäkt till att börja prata med helt snygga tjejer på stan. Man gör ju trots allt bara sitt jobb och letar exklusiva stories. Finns aldrig några baktankar där inte, först och främst är man ju ett proffs.

Men kanske häftigast av allt är att man lär sig att man inte är någonting i branschen utan journalisternas hemliga språk. För det finns ett hemligt språk. Man skulle kunna säga att journalister är lite som ett hemligt elitspionfolkslag. Det tycker jag vi säger. Med det här språket kan man skriva vad folk säger, utan att någon förstår vad man har skrivit. Och det går jätte-jätte-jättefort. Shorthand heter det. Det håller jag på att försöker lära mig.

Sen ska jag ta alla mina tekoppar, gå ut på gatan och bjuda snygga tjejer på en slurp, och anteckna massa hemlisar utan att de förstår.

Elit, elit, elit, elitspion!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0