Snedsteg!
Back in London! Här är det shortsväder och shades som gäller, inte dumt inte, not stupid at all, vill jag lova.

Men hade ju kunnat börja veckan bättre. Var lagom trött i söndags, resdagen, och tänkte att jag skulle gå och lägga mig tidigt. Siktade på 20.00 men det blev 22.30 istället - nytt personligt tidighetsrekord om man räknar från att jag fyllde 15 skulle jag tippa. När jag skulle ställa klockan tog jag upp mobilen och tyckte att det var jävligt skumt att den stod på 23.30; vart hade den sista timmen kommit från?

Tänkte inte mer på det utan sov istället. Klockan halv åtta på morgonen ringer klockan. Jag snoozar i 40 minuter innan jag tvingar upp mig själv och gör mig i ordning. 50 min senare ska jag knyta rosett på skorna och hasa mig iväg mot tunnelbanan. Då tittar jag på uret på datorn som visar att klockan är åtta igen. Tiden i mitt lilla universum verkar ju vara helt skev; dagen innan gick det en timme utan att det gick en timme, och denna dag stod tiden helt still.

Sedan var skandalen ett faktum. Jag hade glömt ställa back tiden en timme på mobilen. Jag hade gått upp en timme för tidigt. Alla ni därute under 37 vet att det är en mardröm i klass med en snigel på ögat att gå upp i onödan.

Men det verkar vara något strul för tillfället. För ungefär en vecka sedan hade min syster lånat mitt bank-kort för att köpa käk. Dagen efter när jag skulle ta tillbaka kortet plockade jag det Swedbank-kort som låg i fickan hon hänvisade till. Jag gick till affären för att köpa töggömmi och halade fram kortet. Knappade in min pin-kod. Fel pin-kod. Knappade in pin-koden igen. Fel pin-kod igen.

Nu surfade man ju på kanten på pottan, minst sagt.
Jag har glömt koden till mitt engelska kort cirkus 7 gånger senaste två månaderna, men på det svenska kortet har jag haft samma sedan jag fick mitt första bakomatkort. Så jag körde igen. Knapp, knapp, knapp, knapp. Fel pin-kod. Igen. Kortet spärrat. Tar ut kortet och tittar på det. Tycker det ser ovanligt oanvänt ut, som om det tillhör en fattig svensk student som inte har några pengar att använda kortet till att spendera.

Och så var det ju också. Det var min systers kort. Inte mitt svinrika utlandsstuderande, välspenderande och utnötta kort. Så kan det gå när inte haspen är på. Tur att det inte var mitt kort jag spärrade i alla fall, att behöva vänta på nytt kort och ny kod och grejer är det värsta som finns!
Kommentarer
Postat av: Nathalie

Hmm, hänvisade till.. Efter att inte ha använt kortet på 3 veckor, pga brist på pengar och swedbanks orimligt långa telefonköer, ringde jag och skulle beställa ett nytt kort häromdagen. Då visade det sig att kortet inte alls var spärrat. Hur lyckas man misslyckas med att spärra ett kort efter 3 felslagningar???

2010-04-22 @ 14:49:17
Postat av: Christian

Du kan vara misslyckad! jag fick ju inga fler försök att spärra kortet, så då är det ju uppenbarligen något fel på ditt kort som inte har en fungerande spärrmekanism. Du är för övrigt skyldig mig pengar efter kvällen då du lånade mitt kort istället!

2010-04-22 @ 18:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0