Don't leave me hangin'!


    
   
Att en bearnaisesås-beef skulle inleda semestervecka 30 på Gotland var högst otippat och ett tag kändes det som om det hela var slut redan innan det börjat. Men istället visade det sig att det blev inledningen på en underbar vecka där horoskopet förutspådde minst en ny beef varje dag och romanstiska stunder. Och ack så rätt aftonbladet för en gångs skull hade. 
        Ordet beef blev på något sätt talande för hela resan. En som inte minst fick känna på det var mormor. Mormor tror att det är okej för henne att i sitt eget hus traska omrking och dansa schottis kl 16 när hon har 4 helt främmande, exemplariska hyresgäster i källaren. Efter att en urlack Schtekfan rytit till ordentligt med ett rungande "LUGN! TYST NU!" som antagligen ekade halvvägs till fastlandet vart det tyst på eländet.
        Att mormor ryckte till och hamnade i chocktillstånd är faktiskt något som i alla fall förvånar mig. För på Gotland ska man alltid räkna med det oväntade. Är du sugen på familjepizza kan du alltid ringa närmaste pizzeria ca 300 m bort. Fast visar det sig då att du ringer Pizza Quick är du inte annat än ett riktigt jävla stolpskott om du väntar dig leverans inom 1 h och 15 min. Även är i Stockholm kan det hända allt möjligt kopplat till Gotland. I värsta fall hade löpsedeln kunnat bestå av en bild på yours truly, gripen och nedslagen i den senaste kokainskandalen på krogen. Tack vare en hej dundrande advokat i form av mig själv lyckades jag bevisa min oskuld.
       Ett kundvagnsrace, för många fyllekäk, ett oändligt trakasserande av två individer som hade trevligare på egen hand och en skallgång kopplad till barnarov senare var utgång lika med hemgång, med en extremt värkande kropp, och ett antal trevliga bekantskaper rikare. Får jag säga mitt, vilket jag får, är jag framförallt en väldigt, väldigt trevlig bekantskap rikare.
   
Tigger och Ru tar en paus....
   

   

  
artwork by: Kräm ©
      
     


Gotland!


   
   
Nu är det slut på tjafset. Väskorna är packade, solbrillorna putsade, mina vita sneakers polerade och visitkorten tryckta. Jag vet inte vad mer som behöver sägas när Kräm, Fergie, Mac och Superman åker till Gotland. En vecka efter alla andra nördar kommer det tunga gardet. Heads up!
  
Inget knuffande, det finns visitkort så det räcker till alla!
  
Ta det lugnt, inget knuffande, det finns visitkort så det räcker till alla!
   
  


Snap like a rubberband packed with action!


   
   
If you got your own blog, take a picture
you a slave to trends, call me Adolf Hipster
you little fashionista, limited edition
you got a limp dick and legs that are stiffin'
your words and your whispers are out in the party
when you get on the floor and you lab with your body
you just a poser, your not soppose to
so you can keep hanging on the wall like a poster
your moves have them ugly stinks
so park that ass and hug your drink
'cause this man don't play discotraks
but we stand straight in discotecs
    
All you ugly peolpe in the house be quiet
All you ugly peolpe in the house be quiet
All you ugly peolpe in the house be quiet
Put your hands down you ain't ready for the riot!
   

Hold on wait a minute when I step up in it,
as we jam up in it 'cause I jam up in it
but wait, wait, wait, wait...
Why you standing still?
I'm cool as fuck and my moves is ill
Let them up, don't worry about them, I mean
there's chicks in here tryin to get up with them
The bottles all shoots through the air, that's how he does is
the typical lifestyle, i know you love it
Back with a couple chicks I guess i see you later
standing there starring like an investigator
And all you haters...
I use your skin for my shoes like fucking aligator


All you ugly peolpe in the house...
Put your hands down you ain't ready for the riot.
    
   Från 15 år!


   
   
Det pågår ett mysterium på Bengt Bagares Gränd... Eller kanske snarare en skräckis, fast då snarare i Thriller-genren. Så kura upp i någons famn där framför datorn för annars kan det bli svårt att sova inatt.
   
Det började för två dagar sedan. Klockan är runt 00:52. Jag står inne i badrummet och gör min grej, borstar tänderna, spänner mig lite, letar efter nya muskler och så vidare när jag plötsligt hörde något. Helt oförstående började jag titta omkring mig för att se om jag inte var ensam. Det var jag inte. In i min stuga och hela vägen till badrummet hade en ful, svart, högljudd, äckligt liten fluga tagit sig. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. En fluga var det sista jag ville se vid den tidpunkten.
        Alla vet att nattetid inte är bästa tidpunkten för flugjakt så jag låste in jäveln i badrummet. Trodde jag ja. När jag senare är på väg att somna hör jag honom igen. Hur fan tog han sig ut? Tur som jag hade så fick jag syn på honom när jag tände lampan. Han satt på väggen och stirrade på mig. Jag kunde riktigt se mördarblicken. PANG! "Aldrig fuck upp" var i alla fall bra till en sak... Livlös som den fågelmat flugan nu var knöglade jag in honom i papper och begravde honom i papperskorgen.
        Ny dag, tisdag 15/7-08. Dagen gick utan konstigheter. Kvällstid däremot började det hända grejer. Det var konstiga vibbar i våningen hela kvällen. Det kändes som om något var på gång. För er som inte förstår kan jag säga att i Sköndal är det en väldigt konstig känsla... Och som reklamen säger, "Plötsligt händer det". Men inte fan vann jag på triss utan på persiennen sitter han. Flugan! Jag såg direkt att det var han.. Samma mördarblick. Perfekt läge och jag högg direkt. Och den här gången dräpte jag honom ordentligt. Som tur är verkar glaset i mitt fönster klara en och annan drive-by vilket känns tryggt. Flugan ramlade ner i lampan, svårt att komma åt, extra varmt. Bra, ligg där och bli stekt så dammsuger jag upp dig imorrn!
        Idag... Redo att bli av med flugan från helvetet för alltid hade jag preppat dammsugaren på full fart. Men som sagt. Flugan från helvetet var det. Inte bara det han är fan en jävla zombie! Han var spårlöst borta... Men han är här någonstans. Jag vet det. Jag kan känna honom stirra på mig. Jag är skitskraj och sitter här som ett jävla nervvrak med en flugsmälla i ena handen och insektsspray i den andra för nu ska jag fan döda honom sönder och samman!
    
   


Hmmmm!


    
   
Hur fan får kineser i linser i ögonen?
    
   


The good life!


    
   
Jag vet inte om jag är full, nerdrogad eller bara allmänt vilse när jag ser folk som är likadana. Då menar jag inte tvillingar. Jag är ändå van vid att se brorsan och brorsan på träningarna. Men en del är ju exakt likadana ändå. Som när jag såg Knatte, Fnatte och Tjatte på stan gå på rad, alla med för tajta 96-jeans instoppade i strumporna och för stor Mouli-hoodie med luvan uppfälld. Jag var tvungen att kolla en extra gång över axeln efter 5-0 i rädsla att åka dit för rattfylla.
        Idag när jag cruisade fram på min läckra hoj mötte jag plötsligt två prima damer på varsin chockrosa 60-talsinspirerad scooter. Jag vet inte om färgen eller jag var mest chockad över detta ögonblick när två, för Sköndal, något för överklassiga kvinnor var på sightseeing i outforskad terräng med varsin fräsig skjorta och en kaxig stil.
         När jag igår klev på den tydligen icke strejkande buss 875 mot Gullmars och banade väg längst bak i bussen möttes jag av 2 st rutiga, rosa "Burberry"-kepsar på två shunos som lärt läxan att med två välfriserade polisonger under kepan kommer man långt. 
         Det här får mig att längta tillbaka till årskurs 1 på gymnasiet när JL-tröjan var lika mycket standard som nudie-jeans och racerdojor, eller som vindbrallor var i sjuan och mittbenan i fyran. Jag minns det som igår. Jag och två kompisar på fest, med varsin JL-tröja, dock i olika färger. Det var helt sjukt vad man fick ligga på den tiden...
    
   


What you lookin' at?!


    
  
Har man druckit för mycket när man tror att man kan komma in på  sin blogg med att bara skriva in "Rick Ross" som användarnamn och lösenord?
    
   


Sunday!


    
   
Det är väl lite allmänt känt att jag och min farsa, aka Hey Baberibakungen, inte alltid kommer helt överens, står på samma planhalva, gör high-five, see eye to eye, om allting. Men när jag ser föräldrar som bor här i området är jag ändå glad att jag har gubben.
        På väg till en av mina radarpartners idag mötte jag en riktig kärnfamilj. En av ungarna den på ca 3 år sprang och jagade en katt. Farsan sa då till ungen, med vänlig stämma. "Nej Ivar katten vill inte". Lille Ivar tog det som en man och sprang tillbaka till utgångsposition brevid senior. Men Ivar började få spaghetti i benen och ville att sin äldre motsvarighet skulle bära honom. Men pappa var lite upptagen med viktigare saker för tillfället. "Nej men jag röker nu, då kan jag ju inte bära dig, mamma får bära dig". Eftersom Ivar inte är han som är den så svalde han sin stolthet och frågade dam-senior istället.
        Men där fick Ivar kalla handen, med råge. "Ska jag köra barngvagnen, hålla i matkasseni ena handen och din bror i den andra och bära dig samtidigt? Skärp dig Ivar". Och jag kan inte annat än att hålla med. Seriöst Ivar, vad fan tänker du med? Att en skitunge som du ens får gå lös på gatan är ju ett mysterium. Hur är du uppfostrad egentligen?

   

  Dags igen!


    
  
Det här är ju ren Galimatias. Ska jag behöva gå en vecka och en hel dag till innan semestern? Tur att jag tog två dagars välbehövlig sjukskrivning och "kurerade" mig lite på soffan med 7 vindruvor, ett par Gorbys och oändliga mängder mjölk. Idag har ändå inte vart helt oumbärligt. Jag har trots allt sålt som den grekiska gud jag blir i min Kinnarpsstol, utan att ens försöka. Ett fyspass med det mest sargade vänsterknät söder om polcirkeln, och ett paket lättmjölk senare så är jag tillbaka på soffan...
   
Dagen har inte varit helt fyskam.
   
Jag räknar med att sova inom 42 minuter.
   
Godnatt!
   
  


RSS 2.0